Banda  Banda de Música | Col·legi Pare Manyanet - Barcelona  Col·legi
Segueix-nos:

Una banda oberta

Som una banda infantil-juvenil, la primera que hi va haver a Barcelona, i ens agrada participar en les activitats culturals de la nostra ciutat, però també arreu de la nostra geografia. Actualment la nostra banda la formen 30 músics i la dirigeix el nostre mestre director Ximo Tarín Collado.

La banda assaja tots els divendres de 5.30 a 7.30 al col·legi Pare Manyanet. Si toqueu algun instrument i us agradaria formar part de la nostra banda no ho dubteu, poseu-vos en contacte amb nosaltres i veniu a provar un assaig. Segur que voldreu continuar!

 

banda
Tenim una llarga història    

El primer concert ofert per la Banda de Música, que es pren com a data fundacional, té lloc el dia 5 de maig de 1968. Lògicament el major nombre d'actuacions s'han dut a terme en terres catalanes i, més concretament a Barcelona, on és popularment coneguda per haver estat durant molt temps l'única banda juvenil de la ciutat. Va actuar en l'obertura dels Jocs Olímpics de 1992. Se'n destaquen també les dues actuacions fetes al Palau de la Generalitat, on els seus components van tenir l'honor de rebre la felicitació personal del seu President. L'any 1993 va ser l'organitzadora, a Barcelona, de la XII Trobada de membres de la Federació amb motiu de la qual, el dia 12 d'octubre de 1993, van desfilar per la capital catalana més de 30 bandes de música de les diferents comarques del Principat.

La banda participa regularment en nombrosos actes ciutadans, des de les festes de la Mercè, cavalcada de Reis, festes de Santa Eulàlia, processó de Corpus, etc. Va actuar a la Font de Canaletes pel centenari del Barça, amb jugadors de totes les seccions i els seus directius. També va fer un concert al Saló de Cent de l'Ajuntament amb motiu dels actes del centenari del Pare Manyanet.

La Banda també ha portat la seva música per la resta de l'Estat Espanyol, Portugal, França, Itàlia, Regne Unit, Alemanya, Suïssa i Àustria. Ha visitat Roma en tres ocasions. En la primera, a l'abril de 1971, va ser rebuda pel Papa Pau VI i va actuar a la mateixa Basílica de Sant Pere. La segona, el 25 de novembre de 1984, va acompanyar el pelegrinatge al Vaticà amb motiu de la Beatificació del pare Josep Manyanet, fundador de la Congregació dels "Fills de la Sagrada Família". La tercera, la Setmana Santa del 2001, va ser rebuda pel Papa Joan Pau II i va actuar a la Plaça de Sant Pere al Vaticà i al Panteó d'Agripa a la ciutat de Roma.

Per celebrar el vintè aniversari, la Banda de Música del Col•legi Pare Manyanet va oferir un concert a la basílica de Montserrat. Cinc anys després, amb motiu del vint-i-cinquè aniversari, va fer una actuació especial al reial monestir de Pedralbes, enregistrada en un disc. La Banda va celebrar el seu 40è Aniversari al any 2008 amb un concert especial de totes les Bandes Manyanetianes.

A principis del curs 2011-2012 va asolir la fita de fer 1000 actuacións, amb un concert de Nadal especial per aquest motiu. Al 2018 la banda va celebrar el seu 50è aniversari i va organitzar una diada festiva on es van convidar les altres dues bandes manyanetianes, la de Reus i la de Blanes. Es va fer un concert on es va convidar a participar a tots els antics membres de la banda, de manera que van poder tocar conjuntament més de 60 músics. A l'octubre es va oferir un concert amb motiu del 50è aniversari obert al barri a la plaça Comas.

 

pailebot
lescorts
lluisos