Banda  Banda de Música | Col·legi Pare Manyanet - Barcelona  Col·legi
L'única banda infantil-juvenil de Barcelona que participa en diversos actes com cercaviles i concerts arreu de la nostra geografia.
La nostra entitat pot col·laborar en actes que vostès organitzin amb la voluntat de gaudir i fer gaudir amb la música de banda.
Hem actuat al Saló de Cent, al Palau de la Generalitat, actes públics i esdeveniments, davant càrrecs i institucions del nostre país.
Hem participat en molt diverses formes a Catalunya i Espanya en concerts, cercaviles, Tres Tombs (Castellbisbal, Rubí, Molins de Rei, Vilanova, Caldes, etc.) i d'altres celebracions i manifestacions populars
La banda ha actuat a diferents països de la Unió Europea (Itàlia, Alemanya, Àustria, França...) i, molt especialment, en tres ocasions a Roma davant del Sant Pare.
  Roma 2001
Ajuntament
Setmana Santa del 2001. Plaça de Sant Pere. VaticàSi desitgeu informació no dubteu a posar-vos en contacte amb el Col·legi Pare Manyanet (93 439 67 00) o directament amb la Banda (veure apartat Junta)

Atentament

Vocalia de Música del Col·legi Pare Manyanet de Barcelona

Saló de Cent. Ajuntament de Barcelona.
Single 1970
CD 1994
Primer "single" enregistrat per la Banda (1970) CD enregistrat pel 25é aniversari (1994)

El primer concert ofert per la Banda de Música, que es pren com a data fundacional, té lloc el dia 5 de maig de 1968. Neix amb la voluntat de cultivar l'amor a la música entre els alumnes i col·laborar, d'aquesta manera en la formació integral dels nois i noies que hi prenen part.

Està formada regularment per uns 30 components, amb edats entre els 8 i els 25 anys, i cada curs s'hi incorporen nous aspirants que, després d'una sòlida formació musical, tindran opció a integrar-s'hi com a instrumentistes.

La Banda va celebrar el seu 40è Aniversari al any 2008 amb un concert especial de totes les Bandes Manyanetianes i a principis del curs 2011-2012 va asolir la fita de fer 1000 actuacións, amb un concert de Nadal especial per aquest motiu.

La nostra entitat és membre de la Federació Catalana de Societats Musicals. Ha pres part en totes les trobades patrocinades per aquesta Federació i ha tingut l'honor d'haver estat l'organitzadora, a Barcelona, de la XII Trobada de membres de la Federació amb motiu de la qual, el dia 12 d'octubre de 1993, van desfilar per la capital catalana més de 30 bandes de música de les diferents comarques del Principat. Ha participat en nombrosos i variats esdeveniments arreu d'Europa.

Lògicament el major nombre d'elles s'han dut a terme en terres catalanes i, més concretament a Barcelona, on és popularment coneguda per haver estat durant molt temps l'única banda juvenil de la ciutat. Va actuar en l'obertura dels Jocs Olímpics de 1992 i ha portat la seva música per la resta d'Espanya i Portugal. Fora d'aquests indrets ha participat en festivals del Regne Unit, França, Alemanya, Suïssa i Àustria.

Ha visitat Roma en tres ocasions. En la primera, a l'abril de 1971, va ser rebuda pel Papa Pau VI i va actuar a la mateixa Basílica de Sant Pere. La segona, el 25 de novembre de 1984, va acompanyar el pelegrinatge al Vaticà amb motiu de la Beatificació del pare Josep Manyanet, fundador de la Congregació dels "Fills de la Sagrada Família". La tercera, la Setmana Santa del 2001, va ser rebuda pel Papa Joan Pau II i va actuar a la Plaça de Sant Pere al Vaticà i al Panteó d'Agripa a la ciutat de Roma.

Amb motiu del 20è aniversari de la seva fundació es va dur a terme un concert memorable a la Basílica de Nostra Senyora de Montserrat i com a cloenda del 25è aniversari la seva Música va ser interpretada al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, del qual es conserva un record, ja que s'hi va gravar un Compact Disc.

La Generalitat de Catalunya l'ha convidat a interpretar un concert en dues ocasions, que ha permès als components de la Banda tenir l'honor de fer-ho en el Palau del Govern de Catalunya i de rebre la felicitació personal del President de la Generalitat. La banda ha estat present en nombrosos actes ciutadans, des de les festes de la Mercè, cavalcades de Reis, l'actuació a la Font de Canaletes pel centenari del Barça amb jugadors de totes les seccions i directius, al concert fet al Saló de Cent de l'Ajuntament amb motiu dels actes del centenari del Pare Manyanet.